Team Media
Teleport

Teleport Servisi Partneri

TEAM:MEDIA u saradnji sa Eutelsat Communication, France 2012 godine počinje sa prvim DTH satelitskim multipleksom TV kanala u Bosni i Hercegovini. Press release Eutelsat


Do tada su TV stanice pojedinačno SCPC (single channel per carrier) emitovale svoj program putem satelita čime su bile podložne mnogim utjecajima poput šuma u signalu, neefikasno korištenje satelitskog propusnog opsega itd. DTH (direct to home) emitovanje u MPCP (multi channel per carrier) modu pored gore navedenih prednosti, pruža i linearnost jačine signala te ALC (automatic level control) tj. automatsku nivelizaciju signala i to na samom satelitskom transponderu. Ovim modusom su zaštičene zone prijema sa lošim vremenskim uslovima.


U samom početku multiplex se sastojao od 6 TV kanala Hayat BiH, Hayat PLUS, Hayat FOLK, BN SAT, BN Music i FACE TV, ali se ubrzo priključuje javni servis RTRS, OBN TV,Posavina TV, K3 te novo osnovani TV servis iz Herceg Novog, Boka TV. Ovim brojem kanala potpuno je popunjen transponder C3 na koji se vrši odašiljanje gore pomenutih kanala.


TEAM:MEDIA Teleport je najnoviji izgrađeni teleport u Europi, zasnovan je na najnovijim tehnologijama koji pružaju bezbroj opcija i mogučnosti. U planiranju i instalaciji tehničkog segmenta teleporta korištene su konvergentne tehnologije koje pružaju velike mogučnosti. Hardware je planiran tako da zadovolji sve moguće buduće tehnologije. Primjenom nadogradnje software-a veoma lako se prilagoditi svim budućim tehnologijama. TEAM:MEDIA je jedinstven teleport u kojem se može prepoznat telekomunikaciona tehnika u spoju sa modernim IP tehnologijama.


TEAM:MEDIA Teleport temelji se na pouzdanosti i bezprekidnom pružanju usluge. Tehnološki je osiguran od korisnika do krajnjih prenosnih sistema. Pouzdranost je naša glavna osobina.


TEAM:MEDIA Tim za podršku dostupan je 24/7/365 opremljen sofisticiranim mjernim instrumentima za svu vrstu tehničke i druge pomoći. TEAM:MEDIA je uvijek usmjerena ka napretku i tehničkim razvojem, prati trendove i ima veoma brz korak digitalizacije budučnosti. Dokaz za to su dodatne usluge koje pruža TEAM:MEDIA a zasnovane na novim tehnologijama.


TEAM:MEDIA TELEPORT trenutno svojim uslugama opslužuje slijedeće TV i radio stanice:

HAYAT BiH, HAYAT Plus, HAYAT Folk, BN Sat, BN Music, RTRS Sat, OBN, FACE TV, K3, Posavina TV, BOKA TV
Radio Stari Grad, Radio M, Radio Kalman, Radio Bir, Radio MIR, RAdio Bn, Radio RS, Radio Bobar, Rado Biser Posavine, Radio Posavina

Teleport

Servisi

Multimedia & marketing

Aktuelnosti

PLAYOUT

Automatizovani i polu-automatizovani sistemi

Opširnije

ENCRYPTION

Sistem uvjetnog pristupa (skraćeno CAS) je zaštita

Opširnije

EPG INSERTION

Elektronski programski vodiči (EPG-ovi)

Opširnije

TURNAROUND

NTSC, PAL, SECAM, 1080p 59.94/50, 1080i 59.94/50

Opširnije

Copyright © 2014 Sva prava zadržana od strane autora.

design & development: triptih