DISTRIBUCIJA RADIO I TV KANALA U SD/HD

DISTRIBUCIJA U SD/HD

Stabilnost, pouzdanost i fleksibilnost našeg sistema glavne su karakteristike usluga koje nudimo. Osnovna distribucija radio i TV kanala u SD i HD formatu podrazumijeva upotrebu konvergentne tehnologije koja pruža iznimnu pouzdanost i veliki broj mogućnosti. Hardware je planiran na način da zadovolji sve buduće tehnologije i zahtjeve, a primjenom nadogradnje softwarea veoma je lako postojeće sisteme satelitskog teleporta prilagoditi svim budućim tehnologijama.

U našem teleportu možemo slati i primati signale različitih formata i pretvarati ih u bilo koji drugi video standard pomoću visoko kvalitetnih UpDownCross konvertera. Prijem signala je moguće ostvariti sa određenog satelita, optičkih vlakana, interneta ili bilo kojeg drugog poznatog načina transporta video sadržaja. Svi primljeni signali se primjenom tehnologije any to any mogu trasnsportovati na satelit, IP ili CDN mrežu i sl.

TEAM:MEDIA TELEPORT je satelitski teleport u kojem se moderna telekomunikacijska tehnika spaja sa savremenim IP tehnologijama.

AUTOMATIZOVANI I POLU-AUTOMATIZOVANI SISTEMI

SD/HD/4K PLAYOUT

Univerzalno emitovanje i playout u SD/HD kao i 4K rezoluciji. Multiformat playback, bez obzira da li želite da reprodukujete različite formate (MP4, MPG, AVI, MXF, MOV…), različite brzine frejmova i različite rezolucije, uz korištenje naprednog sistema playouta, sve to je moguće i to na jednoj listi za reprodukciju. Ako vaš kanal zahtijeva bogatu grafiku, animirane sekvence, učestalo brendiranje i overlay (gledaj sada, slijedeće, kasnije…), ili automatske naslove muzičkih video klipova, pomoću integrisane grafike u stanju smo vrlo jednostavno i upotrebom automatskih komandi dodati bilo koju od navedenih opcija.

KODIRANJE KANALA *Viaccess PC5, *Biss-1

ENKRIPCIJA

Sistem uvjetnog pristupa (skraćeno CAS) je zaštita sadržaja koja zahtjeva zadovoljenje određenih kriterija prije dodjele pristupa tom sadržaju. Viaccess je sistem uvjetnog pristupa razvijen od strane Orange SA Francuska i treći je najveći dobavljač sistema uvjetnog pristupa na svijetu.

Pored Viaccess sistema naša platforma dozvoljava i integraciju sa drugim sistemima uvjetnog pristupa kao i simulcrypting. TEAM:MEDIA se po potrebi povezuje sa operaterima širom svijeta i gradi mrežu razmjene sadržaja putem simulcrypting tehnologije.

ELEKTRONSKI PROGRAMSKI VODIČI

OVERLAY

Zahvaljujući novim tehnologijama, našim klijentima nudimo mogućnosti uvođenja različitih korisnih i zabavnih elemenata direktno u svoj TV program.

Primjeri takvih usluga uključuju Elektronski programski vodič (EPG), interaktivne usluge prekrivanja (overlay) i Hibridnu radiodifuzno-širokopojasnu televiziju (HbbTV).

Sa HbbTV-om, imate mogućnost obogatiti svoj TV program sa komponentama/elementima kao što su personalizirano oglašavanje, “multiscreen” usluge, igre, “online” zajednice, glasanje, kao i usluge Video na zahtjev (Video on demand). Osnovne usluge vezane za programsku ponudu, poput Elektronskog programskog vodiča postaju unaprijeđene uvođenjem HbbTV-a.

Ukoliko znate koji su to novi servisi koje vaši klijenti traže, TEAM:MEDIA će Vam dati rješenje!

*Hibridna radiodifuzno-širokopojasna televizija(HbbTV) je globalna inicijativa usmjerena ka usklađivanju standarda za dostavu sadržaja krajnjim korisnicima preko povezanih TV prijemnika, Set-top boxova i uređaja sa vise zaslona.

SLANJE, PRIMANJE I PRETVARANJE SIGNALA RAZLIČITIH FORMATA

KOLOKACIJA

U zavisnosti od vaših potreba, TEAM:MEDIA Vam može ponuditi usluge kolokacije i hostinga za bilo kakvu vrstu opreme, od servera i opreme za umrežavanje u privatnom ili u vlasništvu društava, do TX ili RX antena u veličinama od 1.2 do 13m.

Osim visokokvalitetnih „rack“ ormara Schneider Electric NetShelter SX 48U, za vašu opremu obezbjediti ćemo potrebno napajanje, povezanost, hlađenje, protupožarne sisteme, kao i visoki nivo sigurnosne i pristupne kontrole, nadzor i first level podršku.

USLUGE POVREMENOG KORIŠTENJA INFRASTRUKTURE

POVREMENI SERVISI

Pored usluge stalnog emitovanja na satelit TEAM:MEDIA TELEPORT nudi i usluge  povremenog korištenja naše infrastrukture za satelitske prenose TV ili radio programa, feedove ili SNG usluge.

Ukoliko imate potrebu za povremenim zakupom Ku-band satelitskog kapaciteta na bilo kojem EUTELSAT satelitu ili za angažovanjem Ka-Sat Newsspottera opremljenog za LIVE prijenos nekog događaja, naš booking team stoji na raspolaganju 24/7/365.